Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Czy macie jakieś doświadczenia odnośnie jakości paliw w Sztumie ? auto chodzi nie za specjalnie a gdy tankuje poza Sztumem nagle ożywa silnik inaczej . Dziwne pytanie ale czy macie jakieś doświadczenia w tym kierunku .
Ciekawe pytanie. Sam nie tankuje w Sztumie, ale brat raptem kilka dni temu mówił, że po tankowaniu na miejscowej stacji autko jakby straciło mocy.
obserwator Forumowicz Pomógł: 2 razy Wiek: 75 Skąd: powiat
Wysłany: 7 Lipiec 2014, 10:34
Wiem jedno że już nigdy nie zatankuje auta na stacji BP w Sztumie . Auto straciło moc , dopiero gdy tankowałem na stacji petrochemii i dolałem 40 litrów na jakieś 10 co zostało już była wyraźna poprawa . Gaz natomiast co miesiąc wymiana filtra . Filtr się zapychał śmieciami . Gdy zacząłem tankować gaz gdzie indziej już z filtrem spokój .
Ja jeżeli o benzynę chodzi to jak już w Sztumie tankuję jadę właśnie na BP, bo na Orlenie się kiedyś przejechałem na stracie mocy, a kilka lat temu jak jeździłem na gazie to na pełnym zbiorniku z BP mogłem przejechać kilkadziesiąt kilometrów więcej, niż na gazie z Orlenu, o Generonie na przeciwko Zacisza nie wspominając. Najczęściej benzynę tankuję na trasie do Gdańsk, albo na Lotosie na berlince za mostem na Wiśle, albo na Lotosie w Pszczółkach. Nigdy się na jakości tam nie przejechałem, a z reguły jest od kilku do kilkunastu groszy taniej na litrze niż w Sztumie, więc w drodze do albo z Gdańska polecam te stacje
obserwator Forumowicz Pomógł: 2 razy Wiek: 75 Skąd: powiat
Wysłany: 10 Lipiec 2014, 22:20
Dzięki za radę diukens . Ja wiem że bp omijać wolę a na orlenie nie tankuję wcale . na BP miałem problemy i z dieslem i benzyną o gazie nie wspomnę , choć przyznam ze faktycznie kilka km robiło się więcej na lpg jak z generona ale syfił filtr raz w miesiącu gaz z BP a na generonie nie koniecznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.