Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Leszek Tabor Forumowicz Pomógł: 5 razy Wiek: 68 Skąd: Sztum
Wysłany: 8 Wrzesień 2009, 09:39 Dokumenty dotyczące Nowej Wsi
Na stronie www.sztum.pl zamieszczono dokumenty dotyczace problemów w Nowej Wsi. Mam nadzieję, że zobrazują lepiej całą sytuację i pozwolą forumowiczom na wyrobienie sobie obiektywnej opinii w tej sprawie
Popieram pana burmistrza w tym sporze. Bezpieczeństwo całej lokalnej społeczności jest ważniejsze od biznesu jednego z mieszkańców. Jak znajdzie on inne rozwiązanie to niech zatrudnia nawet i 100 osób. Chwała mu za to, ale póki co to jestem na nie.
Tak sie zastanawiam, co ma wspolnego z Krupa droga krajowa 55 Panie Burmistrzu? Jest tam sporo wypadkow czy Pan ja tez zamknie dla tirow? Z pewnoscią poprawiłoby to bezpieczeństwo.
Ja się pytam czemu tak późno zostały opublikowane te pisma.
Cytat:
Tak sie zastanawiam, co ma wspólnego z Krupa droga krajowa 55 Panie Burmistrzu?
Bo musi na nią wyjechać ?
Z dokumentów wynika, że sprawa toczy się od ładnych kilku lat. Również zauważyłem pewną prawidłowość: pani radna podpisuje wszystko co jej się podsunie pod długopis ("tam zapieje, gdzie wiatr zawieje"). No i oczywiście pan B. - był za tym, aby znak postawić, a jak powstała możliwość przejęcia władzy to przeszedł do opozycji. Gratuluję niezmienności poglądów.
widze DjProokator ze niemasz pojecia jaka droga bedzie sie odbywal ruch pojazdow a wiec ta sama ktora dzis jerzdza ciezarowki z zwirowni o masie 42 ton i ta sama ktora beda wozone elementy elektrowni na ferme wiatrowa ciezarowkami o masie powyzej 60 ton bo sa to ladunki ponadnormatywne , wiec sie zastanow zanim napiszesz bzdure .Wiec dla nich jest wszystko ok.chcialbym zwrucic uwage na nie konsekwencje ze strony burmistrza bo urzednicy mowia ze krupa niemoze jezdzic ta droga ze wzgledu na jej mala nosnosc a teraz zaczyna sie mowic o bezpieczenstwie na skrzyzowniu z droga nr 55 cos tu jest nie tak.
może pan Tabor zamiast pokazywac jak jest żle , pokaze nam i wszystkim swoim wyborcom co można zrobic aby to poprawic .mam nadzieję że wyremontuje tą drogę zrobi dobry dojazd do drogi nr.55 bo tego oczekuja takze inni mieszkańcy Nowej Wsi,którzy codziennie musza z tej drogi korzystać
Dj prowokator jestes niedoinformowany nikt niedal i ingdy nieda wladzy panu B a co do radnej to nie tylko ona podpisala oba wnioski bo rada solecka tez tak postapila a tak na marginesie byly soltys to wojek nowego soltysa troche to smieszne
Leszek Tabor Forumowicz Pomógł: 5 razy Wiek: 68 Skąd: Sztum
Wysłany: 9 Wrzesień 2009, 20:49
Ciężarówki ze zwirowni jeżdżą przez Postolin oraz drogę leśną remontowaną przez przedsiębiorcę z Ryjewa wydobywającego zwir. Elementy wielkogabarytowe do farmy też będą wożone przez Postolin. jeszcze raz powtarzam, ze nawet jak się wyremontuje wjazd z drogi gminnej na " krajówkę" to ukształtowania terenu/ bardzo stromy podjazd/ oraz łuku na drodze krajowej zasłaniającego to skrzyżowanie od strony Kwidzyna się nie zlikwiduje. Niestety nie jest to wina burmistrza ale lodowca, ktory tak ukształtował ten teren oraz Niemców, którzy w XIX wieku tak wytyczyli tę drogę a takze tych, którzy wybudowali przy tej drodze swoje siedliska.
Panie burmistrzu z informacji podanej przez staroste droga sztum postolin polaszki bedzie wyremontowana i bedzie na niej ograniczenie do 12 ton i ciekawe ktoredy wtedy beda jezdzic ciezarowki szkoda ze pan niejezdzi to droga remontowana przez przedsiebiorce z ryjewa ktory jezdzi czest przez wies a nie las
a otym lodowcu to juz pan pisal w dokumentach pokaznych przez krupe wynika ze niem dostepu do drogi przy swojej dzialce bo urzednicy mowili w telewizji .ze jest to droga wewnetrzna a jaka droga jest droga postolin -nowa wies pobliczna czy wenetrzna?
Panie burmistrzu smieszne jest to że zasłania sie Pan lodowcem i Niemcami a nadal ma pan w nosie remont tej drogi a chyba mimo wszystko mieszkańcy Nowej wsi mają prawo do jej remontu , nam chodzi o jej WYREMONTOWANIE i chyba w tym lodowiec i Niemcy Panu nie przeszkadzają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.