Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Opis filmu: Od wieków, dwie rasy robotów - Autoboty i Decepticony - prowadzą wojnę, której stawką jest los wszechświata. Kiedy bitwa przenosi się na Ziemię, na drodze dążących do władzy Decepticonów staje Sam Witwicky - przeciętny nastolatek, który interesuje się głównie samochodami, a teraz - razem ze swoją dziewczyną Mikaelą - znajduje się w samym centrum działań wojennych...
Reżyseria:
Michael Bay
Kenny Bates
Scenariusz:
Roberto Orci
Alex Kurtzman (II)
Premiera:
2007-08-17 (Polska)
2007-06-21 (Świat)
Gatunek:
Sci-Fi / Akcja / Przygodowy
Pełna Obsada:
Shia LaBeouf .... Sam Witwicky
Megan Fox (I) .... Mikaela Banes
Josh Duhamel .... Kpt. Lennox
Rachael Taylor (II) .... Maggie Madsen
Tyrese Gibson .... Epps
Jon Voight .... John Keller, sekretarz obrony
Anthony Anderson (I) .... Glen Whitmann
John Turturro .... Agent Simmons
Michael O'Neill (I) .... Tom Banachek
Peter Cullen (I) .... Optimus Prime (głos)
Hugo Weaving .... Megatron (głos)
Michael Clarke Duncan .... Oficer Figueroa
Bernie Mac .... Bobby Bolivia
John Robinson (IX) .... Miles
Zack Ward .... Donnely
Keith David (I) .... Barricade (głos)
Amaury Nolasco .... Figueroa
Glenn Morshower .... Pułkownik
Samantha Smith (III) .... Sarah Lennox
Mark Ryan (I) .... Transformers (głos)
J.P. Manoux .... Świadek
Tom Lenk .... Analityk z Pentagonu
Kevin Dunn (I) .... Ron "Sparkplug" Witwicky
Chris Ellis (I) .... Admirał Brigham
Nicole Randall Johnson .... Strażniczka ASI
Brian Stepanek
Travis Van Winkle .... Trent
Colleen Porch .... Doradca prezydenta
Jamie McBride
Colin Fickes .... Analityk z Pentagonu
Jesse Heiman .... Pracownik ASI
Carlos Moreno Jr. .... Manny
Rizwan Manji .... Akram
Jerald Garner .... Mjr Slesinger
Michael Shamus Wiles .... Generał
Brad Newman (III) .... Agent Sektora 7
Scott Peat .... Dowódca z Pentagonu
Alan Pietruszewski .... Kierownik Lotnictwa Pentagonu
Johnny Sanchez .... Juan
Pewnego, zwykłego dnia chłopak o nazwisku Witwicky dostaje niespodziankę od swojego ojca (za dobre wyniki w szkole) - żółty, stary samochód Chevrolet Camaro. Wszystko układa się bardzo korzystnie, zwłaszcza dla Sama Witwicky. Udaje mu się podwieźć do domu dziewczynę, w której zawsze się podkochiwał (Megan Fox) i zyskuje szacunek rodziców, jednak aż do chwili, kiedy to jest świadkiem jak jego samochód "ucieka" i na oczach głównego bohatera zamienia się w robota. Następne rzeczy dzieją się bardzo szybko... Aż za szybko. Dowiaduje się przy okazji, że na Ziemię wylądowały dwie rasy supernowoczesnych robotów z odległej planety (Cybertron) w poszukiwaniu Kości, która odpowiedzialna jest za samo istnienie robotów. Jest rasa dobra - którą poznaje Sam i rasa zła - która jest coraz bliżej odkrycia prawdy oraz wie wszystko o Samie i stara się go dorwać...
Byłam na tym filmie ostatnio i powiem że chciałabym jeszcze kilka razy go zobaczyć.
Świetny film, akcja się prawie nie kończy, toczy sie od początku do końca.
Efekty specjalne są niesamowite, a szczegóły bardzo dopracowane.
Wszystko jest bardzo realistyczne i do tego jeszcze efekt wielkiego ekranu.
Naprawdę najlepiej pierwszy raz obejrzeć ten film w kinie.
Jeśli ktoś lubi prawdziwe kino akcji i filmy Sci-Fi to ten film jest dla niego
Pozdrawiam
Czarny_Poemat :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez brat 2 Wrzesień 2007, 18:05, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli ktoś lubi prawdziwe kino akcji i filmy Sci-Fi to ten film jest dla niego
ja bym powiedział tak: jeśli ktoś ma 12 lat to film jest dla niego
obejrzałem to wybitne dzieło i żałuję bo mogłem coś bardziej pożytecznego zrobić.
jak dla mnie kompletna lipa. dobrze, że nie byłem na nim w kinie :mrgreen:
_________________ dyplomacja to sztuka mówienia sp...j tak by rozmówca poczuł radość z powodu oczekującej go podróży
nie - nie myślałem. spodziewałem się jakiejś rozrywki może nie na najwyższym poziomie no ale jednak jakiejś. fabuła była tak przewidywalna, że aż nudna. szydełkowaniem człowiek się bardziej rozerwie
no ale jak napisałaś są gusta i guściki
_________________ dyplomacja to sztuka mówienia sp...j tak by rozmówca poczuł radość z powodu oczekującej go podróży
Ja też miałem okazję oglądać ten film w kinie. I osobiście podobał mi się. Nie było przestoju tak jak w innych filmach, że jest nudno i szkoda pieniędzy wydanych na bilety.
Lubię filmy fantastyczne dlatego przypadł mi do gustu.
Transformers hehehehehehehe
Co wy oglądacie ?
Jeżeli chodzi o ekranizacje kinowe czegoś, co już było, to tylko film Blade (polski podtytuł "Wieczny łowca") [na podstawie amerykańskiego komiksu] się udał. Mówię o części pierwszej Blade'a. Cała reszta to jeden wielki syf.
Dziękuję
Ha! Jako osoba lubiaca filmy "wesole inaczej" Blade'a po prostu uwielbiam. Nawet sobie DVD za jakies smieszne grosze kupilem. Swego czasu ogladajac go z kumplami umieralismy od napadow smiechu:P
Zauwazyles ze Balde RAZ w trakcie calego filmu sie usmiechnal?:P
Gaju35, ja też wolę zdecydowanie klasyczne filmy, mówiące o rzeczach realnych. Nie znoszę tych "sciencie fiction", a gry komputerowe (te które dają nam wiele żyć) kazałbym spalić w ognisku.
Dla mnie film, to ma być coś co jest piękne, co przedstawia jakąś wartość, coś co można objąć umysłem... W sumie nie wiem jak to wyrazić słowami, jednak te "wymyślone bajeczki" to bzdury do kwadratu. Nie rozumiem skąd w ludzkich głowach powstają takie bzdurne historie?
Wrócę jeszcze na chwilę do gier komputerowych. To jakieś nieporozumienie. Jak można dzieciom wpajać, że mają jakieś zapasowe życia? Nie dziwię się, że potem umysły ich są często wypaczone.
Gaju35, nie pierwszy raz się zgadzamy. Tak mi się wydaje.
Co do filmu to zawsze fajnie jest zobaczyć co ludzkość potrafi zrobić na ekranie:P bo przecież to już jest wyższa technologia komputerowa, a jeśli chodzi o gry... Przecież nikt nikogo nie zmusza do grania xD tak samo jak do czytania książek (chociaż do tego w szkołach zmuszają ) No i są przecież ograniczenia wiekowe xD A że mama na gwiazdkę kupuje swojemu 10 letniemu synkowi grę POSTAL 2 to już nie jest wina twórcy gry bo przecież na pudełku jest napisane ograniczenie wiekowe No i nie w każdej grze ma się zapasowe życia właściwie to już chyba nie ma takich gier jedyne co mi się kojarzy z grą w której ma się zapasowe życia to gra Mario
Pozdrawiam!
_________________ Zabijam by przetrwać
Trwam by zabijać
Bo życie jest walką
A w walce do zodbycia cel
Więc walcze by wygrywać !
Xawierus absolutnie nie neguję nikogo za oglądanie jakiegoś gatunku filmów, całkowicie sie z tobą zgadzam ze film o jakim rozmawiamy jest w jakimś stopniu super dziełem, w tym akurat gatunku filmowym. Ja osobiście lubię inny rodzaj filmu, z najbardziej fantastycznych to chyba tylko horrory :mrgreen: .
Jeśli chodzi o gry to włos mi sie jeży na głowie jak widzę nowości wprowadzane na rynek i aż boję sie tych mam z poprzedniego postu które kupują swoim dzieciom owe gry, nie zastanawiając sie nad treścią, bo koledzy już ją mają. Lecz tu również twierdzę że twórcy owych gier włożyli ogrom pracy w to co robią, wykorzystując najnowszą technologię.
Po prostu wypowiedziałam sie na temat filmów fantasy i mojego zdania na ich temat . Masz tu zupełną rację że nikt nikogo nie zmusza do oglądania takich filmów, mnie nawet w konie nie zaciągnięto by na ten film, dla mnie to ogromna strata czasu. Może dlatego że wiekiem już koło mamuta stoję .
Pozdrawiam
Gaju35, myślisz dokładnie tak samo jak ja. Chodzi rzecz jasna o te filmy i gry. Poza tym jeszcze wkurza mnie jak ludzie do których idzie się w gości, siedzą wpatrzeni w TV, bo mają cyfrę, polsat czy inne tego typu extra "zabijacze czasu".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.