Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
ja się nie boję, ja już choruję - ale to raczej przeziębienie miód z mlekiem, tego jeszcze nie próbowałem w tym roku. Raczej tradycyjnie, czosnek na noc i herbata z cytryną. Profilaktycznie witamina C
Zgodze się z Klarysą, że nalewka z pigwy to prawdopodobnie najlepszy domowy trunek.
Dla profilaktyki poza witaminą C może być zawsze kieliszek wódki No i sauna na zahartowanie!
A jak już jest się chory to faktycznie warto sięgnąć po czosnek, tabletki rozgrzewajace na noc i dwie kołdry do spania.
Bardzo dobrym sposobem jest przyrządzenie specjalnego napoju z obranych ząbków czosnku, soku z cytryn i wody przegotowanej (nie pamiętam w tej chwili proporcji). To wszystko należy zmiksować i tak przyrządzony wywar należy przechowywać w lodówce. Wystarczy wieczorem lub rano (osobiście wolę wieczorem bo do rana nie będzie czuć zapachu czosnku ) jedną 50-dziesiątkę wypić, żeby być zdrowym jak wilk
Wysłany: 31 Październik 2017, 14:43
Ja mam od dwóch lat nowe sposoby, czyli akupunkturę i taki zabieg „ogrzewany”. Igła jest ogrzewana przez takie jakby „cygaro”, bardzo miły jest ten zabieg i skuteczny. Mama mnie zabrała do gościa akupunkturapokrywka .pl bo on ma właśnie opanowane to i naprawdę pomogło wtedy. I teraz jeżdżę tam się ratować.
Ostatnio zmieniony przez brat 13 Grudzień 2017, 01:06, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.