Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl
Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: brat
20 Lipiec 2010, 00:28
Farma wiatrowa w Postolinie
Autor Wiadomość
sarmata 
Forumowicz
zamiatacz ulic

Wysłany: 30 Marzec 2009, 08:08   

Panie Tabor, Pan nadal buksuje w miejscu. Zapytałem Pana o prostą rzecz, a Pan mnie arogancko zbył. Ciekawe, czy do interesantów też się Pan w ten sposób zwraca?
A z historii to ma Pan gałę. O!

Leszek Tabor 
Forumowicz

Wysłany: 31 Marzec 2009, 07:40   

[Lepiej niech Pan poda informacje na temat tego, jakie kombinacje odchodzą z tymi wiatrakami, jakie pieniądze się przekręca na to, by korzystnie taka Iberdola mogła się wpiąć w kolejne grunty naszego powiatu.

Panie Sarmato, ten cytat to szczyt kultury i uprzejmości. Nie licz na lepsze traktowanie skoro sam nie potrafisz zachować poziomu. To, ze jestem burmistrzem i biorę udział w dyskusjach na tym forum pod nazwiskiem nie uprawnia do takich insynuacji. Będę tak zawsze reagować.
Kończę już bo szkoda czasu i atłasu na taką dyskusję. Skup się sarmato na sprawach merytorycznych.

sarmata 
Forumowicz
zamiatacz ulic

Wysłany: 31 Marzec 2009, 20:42   

Leszek Tabor napisał/a:
To, ze jestem burmistrzem i biorę udział w dyskusjach na tym forum pod nazwiskiem nie uprawnia do takich insynuacji.
No tak, jakżeż ja głupi mogłem o tym, zapomnieć, że o szwindlach się nie mówi głośno. Nikt nie będzie podcinał gałęzi, na której sam siedzi...
Leszek Tabor napisał/a:
Skup się sarmato na sprawach merytorycznych.

Lecz cóż ja poradzę, że właśnie tu, w szwindlach właśnie, widzę meritum sprawy. Przecież dziecko wie nawet, że jeśli jest jakaś czysta, prawa relacja, to się mówi bez osłonek. Tak Pan szasta Bogiem...
Czyż nie mówił ON, by mowa nasza była TAK-TAK; NIE-NIE - co zaś bowiem więcej, to od złego pochodzi?

Klarysa 
Forumowicz

Pomogła: 1 raz

Wysłany: 1 Kwiecień 2009, 18:16   

Sarmato, zastanów się nad tym, co mówisz...
Jeśli wiesz o sprawach niezgodnych z prawem, to zgłoś je do prokuratury. Jeśli tego nie zrobisz, to grozi Ci odpowiedzialność karna. Sugerowanie komukolwiek takich rzeczy, opartych prawdopodobnie na plotkach, jest niestosowne.

gufru 
Forumowicz

Wysłany: 3 Kwiecień 2009, 23:55   

No sarmato, zważ na słowa albowiem odpowiedzialność jest ogromna... według art.212 par. 1 k.k., a tam stoi : kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku”. Wyższa sankcja (grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2) spotka natomiast sprawcę, który przestępstwo tego rodzaju popełnił za pomocą środków masowego komunikowania, takich jak prasa, radio, telewizja, publikacje książkowe, nagrania elektroniczne i internetowa sieć informatyczna (art. 212 § 2 K.k.) Nie twierdzę tu oczywiście że dopuściłeś się takowego występku, ale dużo nie brakuje... Bądź ostrożny w swych wypowiedziech i naprawdę dobrze się zastanów co chcesz napisać, bo nawet tłumaczenie "Panie sędzio, ja tylko tak..." nie dają skutku... i nie myśl że ktoś tu życzy Ci źle, ostrożności nigdy za wiele (tak jak jest wyżej napisane: przezorny zawsze ubezpieczony).

Leszek Tabor 
Forumowicz

Wysłany: 12 Maj 2009, 19:34   

Starostwo wydało pozwolenie na budowę farmy w Postolinie. Otwiera to drogę dla tej inwestycji.

brat 
Administrator
sztum.info.pl

Wysłany: 3 Październik 2009, 00:13   Będzie budowana farma wiatrowa

Cytat:
Samorządowcy ze Sztumu otrzymali decyzję wojewody pomorskiego w sprawie budowy farmy wiatrowej w Postolinie.
Prace nie mogły jednak się zacząć, bo projekt był zaskarżony przez jedną mieszkankę wsi. Sprawa trafiła do wojewody, który uchylił wniosek mieszkanki Postolina. Budowa ma się rozpocząć pod koniec tego roku.

Polska Dziennik Bałtycki - Przemysław Szajner

http://sztum.naszemiasto....trowa,id,t.html

bogus 
Forumowicz

Wysłany: 3 Październik 2009, 08:04   

No to jakaś konkretna informacja. Żeby tylko planowana w tym samym czasie modernizacja drogi do Postolina nie była "walką z wiatrakami". ;-)

Lucek 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 8/4/6
Wysłany: 1 Listopad 2009, 15:29   

Pan Burmistrz tak walczył o tę inwestycję, o mało co nie zlinczował publicznie Pana Starosty za to, że rzekomo opóźnia inwestycje. Pozwolenie jest a inwestora ,,ani widu, ani słychu" Co Pan na to Burmistrzu?

bogus 
Forumowicz

Wysłany: 1 Listopad 2009, 16:20   

Ile to wiatru się marnuje wkoło. Najwyższy czas aby go wykorzystać. :-)
Często też można zauważyć, że słońce się marnuje, ale o tym przy innej okazji. :-D
A tak na poważnie, to naprawdę warto inwestować w tego typu źródła energii (ekologiczne). Szkoda tylko, że nie obniża to ceny za energię elektryczną. Konkretnie chodzi o turbiny wiatrowe w Koniecwałdzie.

Lucek 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 8/4/6
Wysłany: 1 Listopad 2009, 21:34   

To jest chora polityka naszego państwa wiatraki w Koniecwałdzie kręcą się na 1/3 gwizdka bo Energa nie chce więcej od nich skupywać.

Sławej 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: 2 Listopad 2009, 08:45   

"skupować" jak już
ładniej byłoby "kupić 1/3 energii"

Lucek 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 8/4/6
Wysłany: 2 Listopad 2009, 09:42   

Faktycznie błąd :oops: Drogi Sławejku już nie będe Ci wypominał Twoich nie niezbyt pieknych postów a ja tylko użyłem potocznego języka

Leszek Tabor 
Forumowicz

Wysłany: 2 Listopad 2009, 20:48   

Powtarzam jeszcze raz, że konsekwentna postawa gminy spowodowała wydanie tej decyzji zarówno przez starostwo jak i wojewodę. Jeżeli coś lub ktoś zagraża ważnym interesom gminy to bedę o tym mówił publicznie i walczył o interes gminy bo za to płacą mi podatnicy. Ponadto taką mam naturę. Pewnych spraw nie można nawet próbować zamiatać pod dywan bo stracone szanse, chwile, momenty mogą już nie wrócić.Nie mam jeszcze potwierdzenia, czy decyzja jest prawomocna bo mieszkanka zgodnie z prawem może odwołać się do sądu.

bogus 
Forumowicz

Wysłany: 16 Grudzień 2009, 19:40   

Z tego wniosek, że raczej w tym roku nie doczekamy się rozpoczęcia prac związanych z tą inwestycją. :-( Mówi się trudno. Nie ma co rozpaczać z tego powodu. Trzeba mieć jednak nadzieję, że w tym Nowym 2010 Roku coś drgnie w tej sprawie i doczekamy się "darmowej" energii z dwudziestu kolejnych wiatraków. :mikolaj:

Odpowiedz do tematu