Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl
Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: brat
20 Lipiec 2010, 00:35
Hala jakby magazynowa w Gościszewie
Autor Wiadomość
krejzol;-) 
Forumowicz

Wysłany: 12 Październik 2008, 19:13   Hala jakby magazynowa w Gościszewie

Hejka Krejzole!!

Tak sobie dzis jechałem i zwróciła moją uwagę nowo powstająca hala jakby magazynowa po prawej stronie przy wyjezdzie z Gosciszewa w stronę Malborka, no nie to zebym był ciekawski...o nie nie nie ;-) ale może ktoś wie co tam sie szykuje :509:

brat 
Administrator
sztum.info.pl

Wysłany: 12 Październik 2008, 23:31   

Ja też ostatnio ją widziałem jak przejeżdżałem obok, ale niestety nie wiem co to jest ;-)

sonia 
Forumowicz

Wysłany: 13 Październik 2008, 21:04   

moze jakiś sklep???????????

Raczej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach.

krejzol;-) 
Forumowicz

Wysłany: 13 Październik 2008, 21:10   

no to mi tak bardziej na hale przemysłowa wyglada i z kolei na sklep to za bardzo podłuzne, bo sklepy to jak patrze to bardziej kwadraciane buduja :-D

gufru 
Forumowicz

Wysłany: 14 Październik 2008, 19:35   

Może jakaś stacja tankowania albo cuś....?

ichu 
Forumowicz

Wysłany: 14 Październik 2008, 19:52   

Ostatnio nie przejeżdżałem przez Gościszewo, więc nawet nie wiem co jak i gdzie :)
Może ktoś wrzuci zdjęcie?

krejzol;-) 
Forumowicz

Wysłany: 14 Październik 2008, 20:20   

A ja zrobiłem małe dochodzonko w necie i patrzcie co znalazłem :-D tylko ze bez fotki poki co ale to może być to :-)
http://www.llentab.com.pl...morskie&=Szukaj

ichu 
Forumowicz

Wysłany: 14 Październik 2008, 21:09   

Ach, to już wiem. Roger, zakład produkujący alarmy :)
www.roger.pl

krejzol;-) 
Forumowicz

Wysłany: 14 Październik 2008, 21:28   

ichu to chyba na pewno nie roger bo tak patrzac na strone to ta firma juz istnieje a ta hala to był dopiero szkielet w sumie jak jechałem i poza tym ona jest po lewej stronie od Malborka jadąc a Roger jest po prawej, czyli to jednak wskazuje na jakąs inną bajke, a to co znalazłem to jest faktycznie ale gotowa juz hala firmy Roger :-D czyli spawa nadal w toku :-)

Sylu 

Wysłany: 15 Październik 2008, 20:32   

Podobno to ma być fabryka plastiku. Mają tam robić wiaderka, itp. Podobno. Nie wiem czy to prawda czy tylko plotki.

Leszek Tabor 
Forumowicz

Wysłany: 16 Październik 2008, 20:28   

Wróciłem po kilku dniach nieobecności. Do Gościszewa chce przenieść swój zakład z Malborka firma Mal-Plast. Buduje tutaj swoją nową firmę. Może dzięki tej inwestycji uda się stworzyć w Gościszewie blisko Malborka takie centrum dla małych firm.

krejzol;-) 
Forumowicz

Wysłany: 16 Październik 2008, 20:35   

Musze przyznać ze bardzo oryginalny pomysł mieli z tym przeniesieniem w to miejsce :-)

Piontas 
Forumowicz

Wysłany: 16 Październik 2008, 21:29   

Leszek Tabor napisał/a:
Może dzięki tej inwestycji uda się stworzyć w Gościszewie blisko Malborka takie centrum dla małych firm.

Tak najlepiej w Gościszewie a w Sztumie nic, nic i zero. Co z naszą strefą ekonomiczną? jest wielki obszar na takie przedsięwzięcia a tu nie widać żadnych ruchów!Jedynie marnuje się energie na oświetlenie tego terenu! No ale co tam Sztumik jest bogaty więc go stać na takie utrzymanie. A firmy niech się budują w Gościeszwie a nawet i w Uśnicach. Nic nie mam do tych wsi no ale moim zdaniem jest lekkim przegięciem to, że osoby odpowiedzialne za pozyskiwanie klientów do zagospodarowania terenu (chodzi mi o teren między Sztumem a Koniecwałdem-strefa ekonomiczna) nie potrafią sobie poradzić z takim zadaniem. Ciekawe kto za to odpowiada. Ja rozumiem że są przetargi itd. no ale tu trzeba utworzyć taką ofertę by ktokolwiek się tym zainteresował (oczywiście nie chodzi mi o to by oddać wszystko za psie pieniądze chodzi tu o to by zrobić taką ofertę by wszystkie strony były zadowolone) :evil:

Leszek Tabor 
Forumowicz

Wysłany: 17 Październik 2008, 15:14   

Szanowny Piątasie!
Tyle razy tłumaczyłem na tym forum,/zrobię to jeszcze raz/ że za zagospodarowanie specjalnej strefy odpowiedzialne są władze spółki Pomorska Specjalna Strefa Ekonomiczna w Sopocie ponieważ grunty tej strefy ekonomicxznej są jej własnością. Gminie jednak najbardziej zależy na zagospodarowaniu strefy i dlatego ze spółką współpracyjemy. Gmina wywiązała się ze zobowiązań bo za pieniądze unijne wybudowała infrastrukturę obsługującą strefę.
Oczywiście, że inwestorom z Malborka w pierwszej kolejności oferowaliśmy tereny strefy lub przy strefie..Chcieli jednak bliżej Malborka bo właściciele mieszkają na Wielbarku i chcieli być blisko.Zżymasz się niepotrzebnie. Oszczędzaj zdrowie na gorsze czasy.Pozdrawiam

Piontas 
Forumowicz

Wysłany: 18 Październik 2008, 00:03   

Leszek Tabor napisał/a:
Szanowny Piątasie!

Nie Piątasie tylko Piontasie ale ok.
Ok za ten teren odpowiada Pomorska Specjalna Strefa Ekonomiczna w Sopocie to proszę mi powiedzieć czemu firmy powstają wszędzie tylko nie w tej strefie?to jest właśnie dziwne, jest przygotowane specjalne miejsce dla powstania nowych firm/fabryk itp. a tu nikt nie chce nic otwierać/budować. Są dwie odpowiedzi na to pytanie albo oferty przetargowe są zbyt wymagające dla potencjalnych klientów albo komuś po prostu zależy na tym by tu nic nie powstało.

A to że :
Leszek Tabor napisał/a:
Zżymasz się niepotrzebnie. Oszczędzaj zdrowie na gorsze czasy

Myślę, że te słowa są nie uzasadnione. Uważam, że w naszym mieście już gorzej być nie może! Ludzie nie mają pracy, praktycznie zero perspektyw rozwoju. By dostać jako taką płatną (1300zł) prace to trzeba szukać daleko za granicami naszego miasta choć to się wiąże z dojazdami. Większość ludzi pracuje w Jabilu albo w Tczewie. A jak chcą prace na miejscu to pozostaje im jedynie praca w markecie. Jestem przekonany, że większość ludzi myśli podobnie. I z tych powodów właśnie się "zżymam" :evil: .

Odpowiedz do tematu