Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Ostatnio wielka afera była w Górkach... Poszło o kierowców którzy stoją w kolejce do skupu rzepaku. Stoją oni w kolejce nawet 2dni, rozjechali chodnik i blokują drogę, a że jest gorąco to i nawierzchnia dostała swoje od ciężaru jaki znosi... Ktoś wpadł na genialny wręcz pomysł i postawił zakaz zatrzymywania... kierowcy dostali mandaty i dalej stoją... Moim skromnym zdaniem lepszym rozwiązaniem byłoby zorganizować skup tak, żeby dostawcy zapisywali się na konkretny dzień i godzinę. Zalety byłoby wiele, m.in. ludzie nie traciliby czasu na stanie w kolejce, nie niszczyliby nawierzchni, nie byłoby mandatów, ludzie mogliby spokojnie tamtędy przejechać. Oczywiście mam świadomość że zaraz ktoś powie : ale to bez sensu, bo zaraz ktoś się będzie wpychał w kolejność, ktoś tam i tak przyjedzie wcześniej itp... Jeżeli skup zorganizuje listę kto kiedy ma przyjechać (można przecież umówić się telefonicznie, lub przyjechać osobówką i ustalić osobiście termin na swoje nazwisko) to nikt się nie będzie wpychał (tu kłania się odpowiedzialność ludzi w skupie),a jak ktoś przyjedzie wcześniej to 15, może 30 minut wcześniej a nie będzie stał kilkanaście godzin. Swoją drogą to nie powinno się karać kierowców że stoją w kolejce, bo to raczej wina skupu że mają złą organizację... Co o tym sądzicie..?
Ja myślę, że w tej sprawie powinni wypowiedzieć się przede wszystkim i kierowcy, i właściciele skupu. Może Elstar ma właśnie takie procedury, które uniemożliwiają zapisy? Przecież każda partia zboża musi zostać przebadana, sprawdzona itd... Można snuć domysły i proponować zmiany, ale to i tak na nic jeśli nie zna się realiów...
ale sie temat do rozważań znalazł...ja pikole...stali sobie kierowcy, fakt troche szkód narobili, ale juz stoi znak zakazu postoju na drodze zjazdowej w kierunku petli autobusowej w Górkach i po sprawie...wg mnie nie ma tematu, a umawianie kierowców na konkretna godzine jest wg mnie nielogiczne biorac pod uwage ile nieprzewidzianych zdarzen moze ich spotkac po drodze i jak bardzo moga sie przez to na umowiona godzine spoźnic...i wszystko na ten temat...pozdróweczka i szerokosci;-)
Ja nie uważam żeby postawienie znaku zakazu postoju rozwiązało problem. Poza tym krejzol na tym forum można poruszyć każdy temat, więc nie płacz, jeśli Ci nie odpowiada to znajdź sobie taki, który Ci się spodoba... A problem skupu pozostanie nadal, jak nie w tym roku to w przyszłym będzie deja vu...
_________________ Jutro nie nadchodzi nigdy, bo zawsze kiedy się budzisz, jest dziś...
Mam okazje przez 5 dni w tygodniu patrzec na to co sie dzieje wokoło Elstaru i po postawieniu znaku tego zakazu raptem cudem znalazły sie miejsca dla samochodów na terenie zakładu, droga jest juz pusta i przejezdna, szkoda tylko ze kierownictwo Elstaru znajac problem nie od dzis, nie zdecydowało sie wczesniej na taki krok. A za to skomentowanie tego tematu wczesniej w dosc nietaktowny sposób Twórce przepraszam, juz bede grzeczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.