Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Rysiek-odpuść z lekka sobie To jest forum i jest krytyka i Sztumu....i Malborka....i Gościszewa Nie trzeba być mieszkańcem/i tak często jest np.marian99/aby krytykować lub zwracać uwagę na jakieś rzeczy wokół nas.Ktoś coś widzi-pisze.Na tym polega forum A że zawsze gdzieś coś jest do poprawki to się chyba wszyscy do tego przyzwyczailiśmy Ale dobre rady zawsze w cenie....Harry
Zgadzam się markiz70 , dobre rady są zawsze w cenie o ile radzący ma dobre i szczere intencje. Chętnie posłucham Twojej rady i z lekka odpuszczam temat , nie będę przecież szedł z szabelką na czołgi Lewa w górę markiz70
_________________ Ryszard Antoniuk. Niech żyją kierowcy, niech żyją motocykliści !!
A tak już na marginesie i na przyszłość to gdy są jakiekolwiek wątpliwości to najlepiej napisać na priv , na meila, zadzwonić lub przyjechać do Sołtysa na kawusie . Sołtys przyjmie i postara się rozwiać wątpliwości. Nie zawsze trzeba robić zadymę medialną, bo nie zawsze jest to potrzebne. A więc Harry na przyszłość zapraszam na idywidualną rozmowę/korespondencję bez emocji, jestem do dyspozycji, jakby co.
znaczy zalatwic po "sztumsku" - byle nie pisac o fuszerkach i zaniedbaniach, byle byl tylko aplauz i przyklaskiwanie
na szczescie ludzie oczy maja i swoj rozum i na szczescie jest juz internet...
Tak, wiem, uczepiłem się tego parku jak rzep psiego ogona, ale jak widzę marnotrawienie min. moich pieniędzy to szlag mnie trafia.
Zajechałem tam wczoraj i zauważyłem, że trawa jest ścięta. Niestety z trawą ścięto także nasadzenia krzewów. Było tam posadzonych 12 złotlinów i 25 pigwowców. Łącznie ostało się ich już tylko 5. Czy przed koszeniem trawy nie można było zaznaczyć miejsca ich sadzenia?
Taka tam gospodarska robota?
Też to zauważyłem. To niestety wina firmy , która kosiła trawę. Nie sposób nad każdym postawić ekonoma z kijem. Dlatego ja takim nasadzeniom jestem przeciwny, wystarczy tylko trawa, łatwiej to utrzymać i szkód nie ma.
_________________ Ryszard Antoniuk. Niech żyją kierowcy, niech żyją motocykliści !!
A bez przesady z tą szkodą. Te nasadzenia i tak prędzej czy pózniej by padły , bo to głupota je sadzić w takim parku. Wiadomo,że trzeba będzie o nie dbać i pielęgnować a kto to ma robić? A tak jest trawa do wykoszenia, trzeba utrzymywać czystość i spokój. Prosto, schludnie i czysto. Park w Gościszewie to nie bulwar w Sztumie i tu takich udziwnień nie trzeba, bo nikt się tym by nie zajmował. Jedynie Harry miałby uciechę, bo ciągle by wałkował temat ,że nasadzenia zaniedbane. A tak nie ma i spokój. Ja będę pilnował i cisnął UM by było tam czysto i trawa była na czas wykoszona. Ważniejszym tematem jest oświetlenie nocą parku niż te krzaczorki
^^^
Ale czy nie można było pomyśleć o tym na etapie projektowania???
A tak, jak słusznie zauważył Harry, parę złotych z kieszeni podatnika zostało bezsensownie zmarnowanych. To jest gospodarskie myślenie???
_________________ Góralska teoria poznania mówi, że są trzy prawdy: Święta prowda, Tyż prowda i Gówno prowda.
^^^
Ale czy nie można było pomyśleć o tym na etapie projektowania???
A tak, jak słusznie zauważył Harry, parę złotych z kieszeni podatnika zostało bezsensownie zmarnowanych. To jest gospodarskie myślenie???
@pbialk nie za mojej kadencji ten park zaprojektowano i nie za mojej kadencji czyniono uzgodnienia. Ja jako nowy sołtys dostałem gotowca w spadku. gdyby ktoś mnie pytał o zdanie to od razu bym powiedział,że nie ma tam być żadnych nasadzeń i tyle. Naprawdę są ważniejsze problemy w Gościszewie niż kilka zdechłych badylków. Sprowadzcie tam jeszcze Kwękacza niech zrobi kilka fotek i zamieści na swoim portalu wraz ze stosownym artykułem. Będzie mega afera
pieknie pochwalasz marnotrawienie NASZYCH pieniedzy - tia, to nie Ty... szkoda, ze u Ciebie i pod Twoim nosem... ile obiadow dla dzieci byloby za te "kilka badyli" jak to okresliles?
pieknie pochwalasz marnotrawienie NASZYCH pieniedzy - tia, to nie Ty... szkoda, ze u Ciebie i pod Twoim nosem... ile obiadow dla dzieci byloby za te "kilka badyli" jak to okresliles?
zenada
No właśnie wylicz ile @adpap, wylicz, to będziemy chociaż wiedzieć
No właśnie wylicz ile @adpap, wylicz, to będziemy chociaż wiedzieć
12 x 10 i 25 x 3, czyli wychodzi jakieś 200 zł, niby nie dużo, ale za 2 stówki parę obiadów już będzie i GDZIE twoja tzw. lewicowa wrażliwość?
obiad kosztuje z 10 zł to dwadzieścia dzieci miałoby dodatkowy posiłek...
Na podstawie czego to wyliczyłeś? 12X 10 i 25X 3? Cóz to za liczby i na podstawie czego powstały? Skąd wiesz ile kosztuje obiad w szkole w Gościszewie? sumy z sufitu? No i pytanie było skierowane do @adpap o ile się nie mylę, tak?
sprawdź sobie w necie, ceny za pierwszy rodzaj są od 9 zł w górę za sztukę a drugi jakieś 3-4 zł za sztukę. Czyli cała strata wyszła jakieś 200 zł.
Ile może kosztować szkolny obiad? z 10-12 zł Chodzę do Galerii Malborskiej czasami i tam za 11 zł masz obiad dwudaniowy : ziemniaki z mięsem i surówka oraz zupa na drugie danie..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.