Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Wysłany: 4 Marzec 2009, 19:37 Jak oceniacie poszczególne osoby z rady miejskiej?
Czesław Oleksiak - Przewodniczący Rady
Adam Kaszubski - Zastępca przewodniczącego Rady
Mirosława Szpalerska - - Zastępca Przewodniczącego Rady
Andrzej Babieczko
Andrzej Murawski
Arkadiusz Dzikowski
Bożena Rogowska
Bartosz Mazerski
Kazimierz Barański
Krzysztof Ciosek
Piotr Rogozinski
Sylwia Monkielewicz
Tadeusz Buber-Bubrowiecki
Waldemar Krzysztof Fierek
Andrzej Płóciennik
No to tak - wszyscy wiedza ze Adam Kaszubski cos dziala, mozna sie tego dowiedziec i z gazety, i z forum, jak i z prywatnej strony radnego. Pan Czeslaw Oleksiak nie rzuca slow na wiatr, i chociaz nic o nim nie slychac to pewnie cos tam dziala. Co do reszty, to ja nie mam absolutnego pojecia czy cos dzialaja, czy nie.
Po wypowiedziach muszę stwierdzić ,że nie tylko ja mam takie zdanie.Znowu zapał się chyba kończy radnym po wyborach.Przy następnych wyborach,trzeba jednak pamiętać ,że lepiej inwestować w młodych ponieważ, to przynosi lepsze efekty.
Oceniacie pozytywnie tylko Adama Kaszubskiego, bo akurat jest na forum... Pozostałych ciężko ocenić, bo nie wnikacie w temat. Pietrek pisze, że minął zapał, a pewnie nie był na żadnej sesji rady , nie czytał z niej protokołu czy wie kto jest w jakiej komisji...
Pan Czeslaw Oleksiak nie rzuca slow na wiatr, i chociaz nic o nim nie slychac to pewnie cos tam dziala
Pan Czesiu sfałszował swoje oświadczenie majątkowe i tego mu nie zapomne, moze nie jest to zwiazane bezposrednio z działaniem w Radzie, ale no z tego powodu musiał składać to oświadczenie...
a pozostałych radnych to faktycznie nie widac i nic o nich nie słychac, cos tam działaja na pewno ale poki co pan Adam nie ma sobie równych, jest wszędzie i fajnie ze można sledzić na bieżąco jego poczynania dzieki temu ze sie z nami dzieli tym co robi
No nie mówcie że tylko Adam coś robi... niedawno głośno było na temat ronda przy "Basterze" i wtedy to jedna z tych osób na liście powyżej miała sporo udziału w zamęcie odnośnie tego ronda... jako członek rady głosował za budową ronda, a jako sztumski rycerz podkładał spore kłody pod ten projekt... czyli jak to przystało na polskiego polityka - inaczej mówimy, inaczej robimy... ludziom powiemy że tak, bo to potrzebne, a potem pocichutku podkopujemy projekt nic nikomu nie mówiąc... Chyba wiadomo o kogo chodzi...
Ja bardzo lubię pana Andrzeja Murawskiego, nie tylko dlatego że ożenił się z moją szkolną koleżanką, ale w ogóle za jego bezintersowność i za sponsoring wielu charytatywnych imprez.
Panią Sywlię M. przede wszystkim za to, że jest konsekwentna w tym co robi, aż do bólu.
Jeśli Pan Barański, Fierek i Płóciennik zabiorą się za sprawe czystości Czernina, to będe mogła CHOCIAŻ COŚ dobrego o nich powiedzieć, bo jak narazie to robione są tylko festyny, które to między innymi odpowiadają za ten syf!!!
Jak chodzi o radnych to nikogo nie będe oceniał bo osobiście nie znam ich ale powiem tylko tak ze jak wszędzie podczas wyborów ich pełno a jak juz człowiek ich wybieze to nagle o nich zapomina :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jedynie pana Adama naszego stałego bywalca na tym forum co znam z widzenia i faktycznie często go tu widać a przy okazji pozdrawiam :mrgreen:
Leszek Tabor Forumowicz Pomógł: 5 razy Wiek: 68 Skąd: Sztum
Wysłany: 16 Marzec 2009, 20:13
Ciekawa dyskusja. Znam radnych od 1990 roku. Wtedy też zostałem z woli mieszkańców Nowej Wsi radnym a pózniej dzięki ich poparciu awansowałem. Dzielę radnych na aktywnych, nadaktywnych i radioaktywnych. Kiedyś się podzielę wiedzą kogo do jakiej kategorii zaliczyłem. Natomiast nie każdy paw ma piękne piórka chociaż je stroi.
A może pan powiedziec jak pan ocenia w tej swojej skali naszego radnego Adama Kaszubskiego , bo on to widze taki aktywny na tym naszym forum i no chyba w zyciu miasta równiez, wiec mysle ze tutaj problemów z oceną nie powinno byc.
Pana Adama widać w naszym mieście. Jest aktywny. Organizuje wykłady, wydaje gazetkę i chętnie uczestniczy w życiu publicznym. Jest młody i dlatego kreatywny. Potrzebna jest w naszej lokalnej polityce świeża krew, bo niektórzy są już "fachowcami" nawet od kilku kadencji i tylko powielają utarte słówka i schematy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.