Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl
Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: brat
25 Wrzesień 2018, 08:31
Wybory 2018
Autor Wiadomość
Ryszard Antoniuk 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 3/4/6
Wysłany: 29 Wrzesień 2018, 00:18   

Na forum.jestem caly czas. Tyle ze nie wdaje sie w polemiki bo to nie ma sensu. Zapraszam na moj profil na fejsie tam jestem od dawna aktywny . Mam tam kontakt z mieszkancami . Dla mnie to wazne.

Pietrek 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: 4 Październik 2018, 21:29   

Czy będzie jakas depata kandydatów na burmistrza miasta Sztum?
Czy kandydaci wymiękają ?
Bo taka prezentacja jest wskazana przed wyborami.Bo ja mam już dwa pytania ?
Może Ryszard cos wie w tej sprawie?

Ryszard Antoniuk 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 3/4/6
Wysłany: 5 Październik 2018, 06:05   

To pytanie do kondydatow. O ile pamiatam w czasie poprzednich wyborow takiej debaty nie bylo.A pytania mozna zadawac na fejsie kazdemu z kandydatow.

pbialk 
Forumowicz
tester uczciw/prawd

Wysłany: 6 Październik 2018, 09:11   

Ja też chętnie poszedłbym na taką debatę i zadał parę pytań.

@Ryszard na fejsie? A może jeszcze na priv?

To wtedy każdy pytający uzyska taką odpowiedź, jaką chciałby usłyszeć, a czy ona będzie prawdą to już nikogo nie interesuje bo to kampania, prawda?

Właśnie na tym cała rzecz polega, żeby takie pytania zadać publicznie w szerszym gronie.

Oczywiście jestem przekonany że żadnej debaty nie będzie - po prostu kandydaci się boją.

Pietrek 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: 6 Październik 2018, 18:09   

Czterech kandydatów na nikt nie rzuci rywalą rękawicy.Chyba każdy z nich myśli że wygra.Jak dla mnie Panie znowu ułatwiają Taborowi wygraną,bo wyborów nie wygrywa się na Facebook.

Ryszard Antoniuk 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 3/4/6
Wysłany: 6 Październik 2018, 20:36   

Taka debata niczego nie wniesie. Bylby to jedynie frontalny atak tzw opozycji na urzedujacego Wlodarza. Nie sadze by wywiazala sie jakas merytoryczna dyskusja. Nie z tym obecnym ,, towarzystwem "". O ile pamietam ostatnia debata byla gdy startowal Tabor Stec i Cymerys. Wtedy to odbylo sie kulturalnie. Teraz nie mielibysmy na to szans. Wiec po co prowokowac jakies zadymy? I tak ostateczny glos maja mieszkancy przy urnach

Pietrek 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: 6 Październik 2018, 21:14   

Z taiego obrotu sprawy cieszy się na pewno Tabor.Bo przecież on jako dotychczasowy włodarz może powiedzieć zrobiłem to czy tamto bo dysponuje władzą obecnie.Przeciwniczki mogą go jedynie punktować za "niedociągnięcia" typu baner ,ukrywanie zarobków konkubiny nie zgodnie z prawem i wynoszenie gazet itd...Kandydatki nie są wstanie zaprezentować swojej osoby .Bo że obwieszczają cos na facebook to taka kropla wyborcza.Większosć ludzi nawet nie ma pojęcia kim jest Pani Serocka ,Celmer ,Podlewska.Co sobą reprezentują kandydatki i jaki mają pomysł na miasto.Bo pisać kit wyborczy na banerach każdy może.A jak porównałem sobie program wyborczy kandydatów to każdy ma podobne propozycje.Tylko jeszcze nikt się nie wygłupił z metrem w Sztumie? Ps.Antoni Fila teraz możesz się odegrać jest tyle pięknych banerów do pocięcia.Tylko nie bierz tego na serio.

[ Dodano: 6 Październik 2018, 22:23 ]
Ps .Ryszardzie to twierdzisz ,że Panie nie są w stanie zaprezentować tak wysokiej kultury pod czas takiej debaty jak Leszek Tabor.To ciekawe.Nie wiem ale jak dla mnie to pojechałes po rajtuzach Panią.

Ryszard Antoniuk 
Forumowicz

Ostrzeżeń:
 3/4/6
Wysłany: 6 Październik 2018, 22:11   

Ja nie mowilem o Paniach tylko o zadajacych pytania z sali . Sami kandydaci raczej przedstawiaja swoj program i pomysly. Chodzi mi o pytania bo uczestniczylem w takich debatach i wiem jak to wyglada. Nie mozna powiedziec ze Tabor ma wygrana w kieszeni bo tak nie jest. Nie mozna lekcewazyc kontrkandydatow. Kazdy ma takie same szanse. Tyle tylko ze tzw opozycja ciagle popelnia ten sam blad . Nie potrafi wystawic jednego kandydata ktorego wszystkie komitety by poparly. Wystawianie kilku kandydatow i rozdrabnianie glosow to blad. Ale to swiadczy tylko o tym ze Oni sami ze soba nie potrafia sie dogadac wiec jak moga rzadzic Sztumem? Brak jednosci jest slaboscia . Na moj nos to bedziemy.mieli nowego burmistrza za 2 kadencje gdy Tabor nie bedzie mogl juz kandydowac.

pbialk 
Forumowicz
tester uczciw/prawd

Wysłany: 7 Październik 2018, 16:51   

Ryszard Antoniuk napisał/a:
Tyle tylko ze tzw opozycja ciagle popelnia ten sam blad . Nie potrafi wystawic jednego kandydata ktorego wszystkie komitety by poparly. Wystawianie kilku kandydatow i rozdrabnianie glosow to blad.

Cóż, to stwierdzenie utwierdza mnie w przekonaniu, że wystawienie kilku kandydatów do akurat dobra decyzja. Każdy znajdzie coś dla siebie i okaże się że efektywne poparcie dla Tabora wynosi jakieś 30% głosujących...
A jak jego poparcie w pierwszej turze będzie odpowiednio niskie, to ludzie uwierzą, że da się go obalić, i pójdą głosować w drugiej...

Błędem było wystawienie wspólnego kandydata w poprzednich wyborach, bo wyborca nie miał "trzeciej drogi", czegoś w rodzaju Kukiza...

Choć przyznaję że przydałoby się żeby kontrkandydaci byli z trochę wyższej półki, a tu niestety poziom kandydatów jest bardzo wyrównany...

Odpowiedz do tematu