Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
SANCZOPANSA Forumowicz Pomógł: 11 razy Skąd: SZTUM
Wysłany: 7 Wrzesień 2018, 10:10
Nie żebym był jakimś szowinistą , czy żeby jakiś seksizm przeze mnie przemawiał , ale sztumianie do tej pory żadnej kobiety na burmistrza nie wybrali...
Nie żebym był jakimś szowinistą , czy żeby jakiś seksizm przeze mnie przemawiał , ale sztumianie do tej pory żadnej kobiety na burmistrza nie wybrali...
Jeśli się nie mylę to chyba pierwszy raz tyle kobiet startuje na Burmistrza. A kojarzysz czy w wcześniejszych wyborach startowały jakieś kobiety?
Wysłany: 7 Wrzesień 2018, 13:57
Nie pamiętam takiego przypadku. Może czas na to teraz.
Jak dla mnie, to wszystko powinno zależeć od CV kandydatów, a w tej kategorii niestety cała czwórka wypada dość blado.
Programami bym się akurat zbytnio nie sugerował. Wszyscy politycy, nieważne jakiego szczebla i nieważne jakiej opcji, to zawodowi kłamcy. Raczej trzeba rozpytać po ludziach który z kandydatów co sobą reprezentuje i wyciągnąć wnioski.
Jak przyjmujecie ludzi do roboty, to pytacie, co chcieliby robić, czy co robili dotychczas i co potrafią?
_________________ Góralska teoria poznania mówi, że są trzy prawdy: Święta prowda, Tyż prowda i Gówno prowda.
Wysłany: 7 Wrzesień 2018, 23:03
Najlepiej zobaczyć i ocenić co już zrobili bo opowiadać i zbierać laury za innych to wielu potrafi.
Ciekawe kto wygra .Nie wiem czym Pani Serocka się wykazała jako radna czy Pani Podlewska.Ja teraz najczęściej słyszę o Pani Celmer no i o Taborze w TVN.Wiec tak przewiduję walkę.Ale zobaczymy bo narazie cisza,nie widać woli walki komitetów.Więc po staremu gra losowa.
Kim jest Pani Serocka???
Na pewno jest żoną byłego komendanta PSP Sztum.
W tej sytuacji można zacytować tekst z filmu Poszukiwany, poszukiwana
"...mój mąż z zawodu jest dyrektorem..."
_________________ Nie będę odpowiadał "jednowyrazowcami" typu: super, oki, heheheh, zgadzam się, itp. Są to posty nic nie wnoszące do tematu lub napisane od niechcenia!!!
Wysłany: 25 Wrzesień 2018, 07:22
Przeczytałem program wyborczy Razem dla Powiśla i mnie zamurowało. Obiecują min. basen, lodowisko, przekop jeziora , drogę do Białej Góry, do Mleczewa, ścieżki rowerowe ponad 20 km, projekt obwodnicy, tańszy prąd i sto mieszkań.
W jedną kadencję??? Moim zdaniem technicznie niewykonalne o budżecie nie wspominając. Nieładnie tak kłamać
Wybory to czas obiecanek.Chyba każdy kandydat na burmistrza w pisaniu programu miał za dużą fantazję.I każdy chce sobie przypisać dobre pomysły,bo on pierwszy powiedział.Ojciec sukcesu zawsze jeden,gorzej z przyznaniem się do porażki.Tylko nikt nie napisał z czego zapłacą za fantazje i nie podali daty realizacji.Ciekawe co po wyborach będzie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.