Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Wysłany: 2 Luty 2018, 23:00 Ostatnia debata z totalną opozycją bez pomysłu na Sztum
Nie wiem co na portalu nowy Sztum uważa się za sukces w debacie totalnej opozycji.Obiecywać cuda w postaci basenu i drugiej plaży to może każdy.Ja bym chciał jeszcze kort tenisowy i dino park.Jak gmina ma bardziej ważniejsze sprawy do załatwienia.Ciekawe co by Pani Celmer i Pocwiardek powiedział jak by Tabor wybudował wasze zachcianki a nie zrobił by drogi w sołectwach bo już by nie było kasy..Jak dla mnie to gadanie dla gadania.To że się zapisaliscie do pisu i dostaliscie awanse to nie znaczy że mieszkańcy uwieżą w wasze banialuki.Dla mnie Tabor też ma minusy ,ale w debacie pozamiatał was stolik wzajemnej adoracji.Największymi przegranymi jestescie wy dążenie do władzy zaslepia logiczne myslenie.
A co to za określenie ,, totalna opozycja'' ? Czy Oni się szczycą takim określeniem samych siebie ? ,, Totalna opozycja '' czyli niezbyt mądra. Mozna być w opozycji ale nie ,, totalnie'' bo to chore. A jeśli chodzi o pęd do władzy to macie racje, idą po trupach nie liczac się z nikim i z niczym. Ciekawe czy nie będzie rozczarowania przy urnach jak ich ludzie wypunktują ?
Oj żebys wiedział kolego PIsiewicze obiecają wszystko byleby się do władzy dorwać. Od nas tylko zależy czy ich powstrzymamy. Wybory się zbliżają, obiecanki ,, totalnej opozycji '' tez
_________________ Zawsze OK
SANCZOPANSA Forumowicz Pomógł: 11 razy Skąd: SZTUM
Wysłany: 6 Luty 2018, 07:59
Ale jeżeli ceną za powstrzymanie tej wesołej gromadki ma być pozostawienie na stanowisku ,,winnego-niekaranego'' z jego świtą ,,czerwonych dziadków'', wiecznych radnych, i ustosunkowanych kierowników to ja już nie wiem co dla Sztumu będzie gorsze. Bo dobrych alternatyw na razie nie dostrzegam, niestety.
Moim zdaniem oni tylko dorośli do sołtysowania.Krupy niech się zajmą oraniem ziemi.Wystarczy pis w rządzie tu ich nie trzeba.Może będzie jakaś nowa alternatywa przed wyborami.
...Może będzie jakaś nowa alternatywa przed wyborami...
Też na to czekam
_________________ Nie będę odpowiadał "jednowyrazowcami" typu: super, oki, heheheh, zgadzam się, itp. Są to posty nic nie wnoszące do tematu lub napisane od niechcenia!!!
Na razie cisza z każdej ze stron. Nikt oficjalnie nie ogłosił,że będzie kandydować. Ani na burmistrza ani na radnego. Niektórzy niegdyś bardzo aktywni , teraz dziwnie milczą . Wiecie chyba o kim pisze ?
Pan sołtys informuje o swoich działaniach na FB . Może to i lepsze miejsce niż to forum ?
Sławny sołtys tego forum zamilkł na wieki.Dostał pstryczka w nos.Teraz mamy za to aktywnych sołtysów bardzo wiele.Ale oni tylko w propagandowych mediach pisowskich na portalu nowy sztum aktywni.Tylko same pochwały.Ja bym tego pędzi kojota od razu zatrudnił w tvpinfo do pisania pasków.Ma gościu talent.Nawet nie zauważył ,że orkiestra Owsiaka grała w Sztumie.Tylko remiza i remiza Osp Postolin.
Pstryczka w nos ? A od kogo bo nie kumam bazy ? Widać,że kolega bardzo zorientowany jest. Może coś blizej na ten temat ?
Tamci sołtysi to raczej kółko wzajemnej adoracji i nic sensownego z tego nie wynika. To taka grupka nawiedzonych zamknięta w swoim kociołku.
Nie sądzę by przed wyborami nastąpił jakiś przełom. Ciągle te same twarze i te same zenujące gierki i podchody. Strony sie po cichu dogadają i bedzie jak było. Nie wierzę w zmiany. To chyba jeszcze nie ten czas ?
Nie nigdy w zyciu. Co to za pomysł? Jestem tu od niedawna i pytania wynikają z ogólnego zainteresowania. Znam trochę ludzi tu i tam, też w urzedzie sztumskim i jako taki obraz mam ogólnej sytuacji. Ale OK mniejsza o to . To już nieistotny temat.
I pojechali Leszkowi po całości.Jeszcze Leszek nie zdąży działek sprzedać.Teraz pisiory mu się do tyłka dobiorą.Wcześniej się nie chwalił jakie ma chody w prokuraturze w Gdańsku.Milioner za 50tysi złotych.To jest jawne walenie w ...
Tak jak brak oświadczenia majątkowego Ewy R. Pewnie zarabia lepiej od burmistrza.W tym roku po wyborach polecą głowy na stanowiskach kierowniczych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.