Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Wysłany: 4 Grudzień 2016, 00:24 Budowa sali gimnastycznej w Gościszewie
W środę 7 grudnia o godz 18 odbedzie się prezentacja projektu budowy sali sportowej przez Szkole Podstawowej w Gościszewie. To długo oczekiwana inwestycja o którą zabiegała lokalna społeczność.
Leszek Tabor udostępnił(a) zdjęcie użytkownika Miasto i Gmina Sztum.
2 grudzień o 08:55 ·
Kolejny projekt dla terenów wiejskich w naszej gminie. Od wielu lat, jak wyremontowano gruntownie szkołę i otoczenie mieszkańcy, rodzice, nauczyciele, sołtysi i radni kolejnych kadencji z sołectw Gościszewo, Koniecwałd, Gronajny o taką inwestycję zabiegali. Te marzenia zaczynają się spełniać. Zapraszam wszystkich na to spotkanie
Tak to świetna wiadomość bardzo dobrze że Pan radny Ostrowski wystąpił o realizacje projektu i w dalszej części o budowę tej sali z tego co wiem to jego rola się na tym nie zakończyła bo zabiega też o pieniądze na tę inwestycje .Gratuluje waszej miejscowości takiego radnego.
Bez komentarza , to zenujące jak przypisujecie sobie zasługi. Widać radny potrzebuje takiej reklamy jako wyalienowany społecznie w naszym środowisku lokalnym . Na co zresztą sam zapracował. Budowa sali to wynik kilkuletnich zabiegów naszej lokalnej społeczności , sukcesywny stopniowy, kompleksowy remont naszej szkoły. Miej kolego szacunek do tych ludzi, którzy przez kilka lat przygotowywali szkołę do tej chwili. Napisać wniosek kazdy może tylko wnioskiem szkoły nie zbudujesz. Fundusze na budowę szkoły Gmina już zabezpieczyła. Mam nadzieję,że arogancja pewnych osób wreszcie zmaleje.
_________________ Ryszard Antoniuk. Niech żyją kierowcy, niech żyją motocykliści !!
ej, fajna sprawa, na miejscu dzieciaków miałbym radochę:) Wysportowana młodzież to zdrowe społeczeństwo (sorry za hasło). Ja najpierw uczyłem się w dwójce, potem w jedynce - teraz z zazdrością patrzę czym dysponuje obecne gimnazjum. A to boisko z bieżnią.... fiu fiu. Naprawdę kupa rzeczy dzieje sie w Sztumie, jak by nie oceniać, to nieustanne zmiany:) Ja najbardziej lubiłem przyjeżdżać do Sztumu latem i zasuwać na siłownię po drugiej stronie jeziora. Widok nieziemski, mili ludzie, no i wyposażenie jakiego nie widziałem na większości siłek na powietrzu w Gdańsku.
pozdrawiam
Tomek (sołtysie, nie jestem słoikiem, nie mam już bliskich w Sztumie, podatki płacę w GD, przyjeżdżam raz na miesiąc korzystając z gościny znajomych. Nawet nie wiem gdzie się tanio kimnąć w Sztumville:))
Uroczystość zakończenia roku szkolnego w szkole w Gościszewie uświetnił swoją wizytą Włodarz Leszek Tabor wraz z przedstawicielami firmy, która ma budować naszą sale sportową.
Budowa rusza lada dzień, koszt 2,5 mln zł, finansowanie budżet Gminy. to długo oczekiwana inwestycja w Gościszewie. Włodarz zebrał gromkie brawa wsród zebranych rodziców i uczniów.
Dziekuję za zaangazowanie w sprawę mieszkańcom, dyrekcji szkoły, rodzicom oraz długoletniemu radnemu Panu Andrzejowi Babieczce. należy podziekować tez radnym z klubu ,,Razem dla Powiśla'', którzy przegłosowali budżet 2016, w którym zawarto srodki na dokumentacje projektową budowy sali. Należy przypomnieć,że radni OPSu wraz z radnym Gościszewa Piotrem Ostrowskim nie poparli tego budżetu , głosując przeciw niemu.
Budowa lada dzień rusza i miejmy nadzieje,że planowo za rok bedziemy uroczyscie przecinać wstęge, otwierajac dla naszej społecznosci sale sportową.
_________________ Ryszard Antoniuk. Niech żyją kierowcy, niech żyją motocykliści !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.