Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Dobre mi ,, gówno'' , które dobrze służy lokalnej społeczności Tu nie ma propagandy tylko rzeczowe argumenty. Inwestuje się w to co służy mieszkańcom i to ma sens. Marina była budowana w tej formie na siłe mimo sprzeciwu części radnych, którzy zwracali uwagę,że jest to przerost formy nad treścią. Były Starosta miał wtedy przewagę w radzie i ten projekt przeforsował. No ale to już mamy stoi i trzeba myśleć jak zagospodarować by nie niszczało.
Rysiu – hala w Sztumie kosztowała 12 mln+remonty, tj. ok. 13 mln zł. W tym samym czasie wybudowano, większą od sztumskiej, halę w Maniowach. Koszt 9 mln zł. Porównaj sobie te dwie inwestycje i… chociaż wątpię byś skumał o co mi chodzi?
http://robexbud.pl/realiz...owa-maniowy-p2/
I co z tego? To niczego nie dowodzi. Czy tamta hala byla budowana w podobnie ciezkim terenie? Raczej watpie. Kwoty wydane na budowe niczego nie dowodza. Znowu strzal kula w plot kolego szanowny.
[ Dodano: 10 Sierpień 2016, 21:30 ]
Prosze o raport geologiczny terenu na ktorym budowano tamta hale dla porownania stopnia trudnosci budowy. Od tego tez zaleza koszty budowy. Nie mozna patrzec tylko na wielkosc budynku.
_________________ Ryszard Antoniuk. Niech żyją kierowcy, niech żyją motocykliści !!
Nie ma co się podniecać wyrokiem w I instancji. Oczekuję na uzasadnienie, aby napisać apelację. Od tego wyroku nie przybyło podbudowy pod drogami i chodnikami, nie przybyło fundamentów pod krawężnikami i obrzeżami, nie przybył parking, nie przybyło rondo, nie przybyło wypełnienie za 400.000 złotych na drogach z jumbów i wiele innych za które zapłacił Pan Leszek Tabor z naszych pieniędzy. Dodam, że w mojej ocenie jest tego przekrętu na ponad 20 milionów złotych. Obiecał Pan burmistrz wyjaśnić sprawę dróg z jumbów i co?. Do dzisiaj, po roku nie mam odpowiedzi. Ma widać z tym problem. Pan Leszek Tabor przysłał mi żądanie zdjęcia banera. Jak mi Pan odpowie na moje pisma w sprawie nieprawidłowości na rynku i deptaku oraz dróg z jumbów, to i bez sądu zdejmę ten baner. Wyrok nie nakazuje zdjęcia baneru. Kombinuj pan, Panie Leszku dalej, jak pozbyć się tego baneru. Nadzór budowlany ani dyrekcja dróg krajowych nie pomogą, noża też nie polecam używać, jak zrobił Pan w styczniu. Dalej czekam na odpowiedź Pani prokurator Lucyny Wojciechowskiej.
Dalej dzięki bezkarności Pana Leszka Tabora, deptak wokół jeziora Zajezierskiego jest także wykonywany niezgodnie z dokumentacją. Dalej mamy do czynienia z bezczelnym złodziejstwem. Może ci co się wymądrzają, wydrukowaliby przekrój i porównali z wykonawstwem. Chyba przesadziłem. Czy oni umieją czytać rysunki techniczne?
Pozdrawiam Antoni Fila Sztum dnia 10.08.2016 r.
Soltys, czekales, dostales odpowiedź.
I co, milczysz? Krytykuj, polemizuj, zaprzeczaj. Tylko podawaj fakty bo z tym to slabo u Ciebie...
Leszek Tabor dodał(a) nowe zdjęcia (4).
19 godz. ·
Prezenty, prezenty...
Z okazji urodzin miasta gmina rozdaje prezenty. Dzisiaj prezenty otrzymała straż miejska i ośrodek pomocy społecznej. Nowe samochody z których cieszą się już kierowcy Józef Nawrocki i Wojciech Bednarski.
a212.jpg
Plik ściągnięto 25125 raz(y) 9.38 KB
_________________ Ryszard Antoniuk. Niech żyją kierowcy, niech żyją motocykliści !!
Podobno jakies spektakularne zwycięstwo bylo w Kwidzynie. Forum zawalone zostalo wklejkami fotek i linkow do YouTube.
To jest to zwyciestwo? http://sztum.naszemiasto....rt,t,id,tm.html
Bo nie widac tam swietowania jak u pewnego Soltysa. Raczej kompromitacje.
Zal MI ciebie. Wybawiles sie najadles darmowym chlebem ze smalcem opiles tanim piwem a po swiecie miasta od nowa zaczynasz kalac swoje gniazdo. Sztumiacy sa dumni ze swojej gminy,sa dumni ze swojego swieta ktore bylo okazale I bardzo udane. Twoj guru nawet nie wsparl finansowo swieta miasta. Wez sie troche ogarnij wreszcie.
Długo oczekiwany stadion z bieżnią tartanową jest prawie gotowy. Wczoraj zrobiłem swoją dziesiątkę - 24 okrążenia po czwartym torze. Biega się super, nie ma psów, samochodów przed którymi trzeba było uciekać do rowu i t p. Sądzę, że będzie to miejsce spotkań wielu Sztumiaków. Stawy tak nie dostaną w kość jak na asfalcie. Oby dostęp był całodobowy.
Pozdrawiam Antoni Fila
Chyba się trochę pośpieszyłem z tym chwaleniem. Wczoraj na polecenie urzędników z gminy wstawiono bramę i pracownicy tam pracujący przy zabrukowaniach powiedzieli, że byli urzędnicy z gminy i zabronili biegać po bieżni. Jak przedwczoraj biegałem, to był tam czerwony trener z drużyny Tabora, zresztą z jego woli radny. Pewnie zaplusował sobie u swojego pana, kablując do urzędu, że tam biegam. Biedny człowiek. Trudno, poczekam.
Pozdrawiam cię Ryszardzie.
p.s. Dobrze, że w koło jeziora Zajezierskiego nie zabraniają biegać.
Antoni Fila
_________________ antoni fila
SANCZOPANSA Forumowicz Pomógł: 11 razy Skąd: SZTUM
Wysłany: 29 Wrzesień 2016, 08:33
Formalnie to chyba ciągle plac budowy ,więc raczej decyzja o zamknięciu była jedyną możliwą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.