Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
@klakier czytaj ze zrozumieniem . Info o spotkaniach dotyczyło roku 2012 . Jeśli tego nie zauważyłeś w swoim zacietrzewieniu. Widać,ze nienawiść zasłania ci zdrowy rozsądek. A temat reaktywował/ła forumowicz @dua jakbyś tego nie zauważył. Więc do kogo masz pretensje człowieku???? Kto tu krzyczy???
[ Dodano: 10 Listopad 2013, 22:51 ]
@mexx nie sil się na wyjaśnienia bo to co napisałeś o seniorach jest jednoznaczne . Najpierw pomyśl a potem napisz. Mleko się już rozlało i napisałeś to co napisałeś, kolego
[ Dodano: 10 Listopad 2013, 22:52 ]
mexx
Wysłany: 8 Listopad 2013, 20:23
,, no tak jedyni wierni wyborcy z klapkami na oczach i korkami w uszach ''
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ. TEKST I PRZESŁANIE JEST JEDNOZNACZNE!!!!!!
_________________ Ryszard Antoniuk. Niech żyją kierowcy, niech żyją motocykliści !!
Wiesz Ryszard po wydaniu książki historie mówione i po przeczytaniu tej książki wiele godzin rozmawiałem z wujem moim i troszkę był rozczarowany ze większość to bzdury jeśli chodzi o Sztum , a jemu akurat uwierzę bo chłopina ma dziś 87 lat i jest historykiem .Mieszka w Sztumie od urodzenia.
Zatem po pierwsze pan autor książki chyba pisał połowę nie tak a potem chciał swoją księgę jeszcze upowszechniać , zatem niech te warsztaty poprowadzi ktoś kto ma pojęcie o ziemi Sztumskiej .Poza tym powinna być rozpowszechniana ta książka nieodpłatnie , bo ze środków unijnych . tu apel do samego autora.!!!!!!
Sztum jest mały i wieści szybko się niosą.
A odnośnie krzyku Ryszard to ty człowieku zrozum co ja napisałem ha ha ,
wróć do początku gdzie pisałeś pierwszego posta i zwracasz się ze to super inicjatywa naszych włodarzy ,,,, potem przeczytaj mojego posta przed mexxem wtedy zrozumiesz
czemu napisałem KRZYCZ . Chodzi o krzyk miasta całe 4 lata a nie rok przed wyborami , jasno ci opisałem czy nie , pewnie nie ty tego nigdy nie zrozumiesz masz klapki na oczach założone i przykute i zaklejone na kropelkę i zaspawane i nie wiem co jeszcze przez twoich włodarzy . A tak właściwie to nie sam sobie je założyłeś w trakcie wciskania się w tył tych ludzi i nadal wazelinujesz , brak słów jak można takim być lizod.....em.
15 zł nagrody jak ktoś odgadnie kolor nocnika w jaki Ryszard wsadzi rękę jak zmieni się włodarstwo w Sztumie.
Prosimy zatem o kontakt do Twojego wuja. Głos tak zacnej osoby na pewno się przyda w przyszłości. Chętnie podyskutuję z Twoim wujem przy kawie na temat historii. Proszę zatem o kontakt o ile ten wuj nie jest wirtualnym tworem. @klakier czekam na realny kontakt i chętnie wysłucham opinii Twojego wuja. Ale realnie a nie poprzez pośrednika.
_________________ Ryszard Antoniuk. Niech żyją kierowcy, niech żyją motocykliści !!
Prosimy zatem o kontakt do Twojego wuja. Głos tak zacnej osoby na pewno się przyda w przyszłości. Chętnie podyskutuję z Twoim wujem przy kawie na temat historii. Proszę zatem o kontakt o ile ten wuj nie jest wirtualnym tworem.
a jaka Ty masz wiedze nt dawnej historii ziem sztumskich, ze chcesz stawiac sie w roli weryfikujacego?
chyba, ze Twoja rola to tajny agent demaskujacy wrogow ludu ( w tym przypadku nieprzychylnego @klakiera)... ale czasy SB i ORMO juz minely...
Nie weryfikującego tylko jestem ciekaw co jest nie tak w tych historiach. Tylko tyle. Liczą się konkrety i dowody. Taka realna wypowiedz byłaby takim dowodem. No i z pewnością byłby to kontakt na przyszłość dla ludzi zajmujących się historią regionu. A więc czekam na real a nie wirtualne twory.
Nie weryfikującego tylko jestem ciekaw co jest nie tak w tych historiach. Tylko tyle. Liczą się konkrety i dowody. Taka realna wypowiedz byłaby takim dowodem. No i z pewnością byłby to kontakt na przyszłość dla ludzi zajmujących się historią regionu. A więc czekam na real a nie wirtualne twory.
ale nie znajac prawdziwej historii nie dowiesz sie co jest nie tak, uslyszysz tylko dwie rozne wersje...
Tobie bardziej zalezy na personalnym wykryciu nieprzychylnych forumowiczow przy takiej okazji, po to wlasnie wypytujesz "sasiadow"
Zapewne jedna z tych wersji będzie prawdziwa. Jeśli jest faktycznie senior 87 letni z dużą wiedza o naszym regionie to dlaczego nie można go posłuchać? Niech podzieli się wiedzą, na pewno znajdzie się wielu zainteresowanych. Im więcej świadków historycznych juz wydarzeń tym pełniejszy obraz historii będziemy mieli. Tak więc miło będzie poznać tak zacnego wuja.
liczą się konkrety i dowody , zapomniałeś dodać DOKUMENTY tak też pisałeś . Ryszard mój wuj jest już starszym człowiekiem i zapewne podyskutował by z tobą ale masz pecha od 1 listopada mieszka już z córka w Bydgoszczy .
No chyba ze uznasz Bydgoszcz za wirtualne miasto to już twój problem .
Dobrze starasz się wybrnąć z problemu w jaki sam siebie wpakowałeś. Niech Ci tam będzie, przecież nie będę Ciebie molestował o adres . Faktycznie mam ogromnego pecha,że wuj akurat 1 listopada wyjechał do Bydgoszczy. Jakby coś przeczuwał . Niech ci będzie kolego , mój pech a Twoja ulga Więc przynajmniej ten wątek uznajemy za zakończony OK?
Dodam ci tylko tyle ze będąc na świecie zmarłych zabrała go do siebie . Ze Sztumu jest trochę do Bydgoszczy i decyzja zapadła już w początku października ze go zabiera córa do siebie.
Ok, nie ma problemu. Ale gdyby wuj chciał odwiedzić Sztum( a pewnie będzie chciał, bo starszych ludzi ciągnie do korzeni i miejsc gdzie spędzili swoje życie) to propozycja spotkania i rozmowy jest cały czas aktualna. Zorganizuję spotkanie z historykami, którzy spotykali się ze sztumskimi emerytami i na pewno z chęcią wysłuchają co wuj ma do powiedzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.