Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Wysłany: 30 Styczeń 2013, 10:50 Pożar stolarni w Szropach
Przykra sprawa. Akcja dogaszania i oddymiania kończy się. Były kłopoty z wodą (niskie ciśnienie w dostępnych hydrantach). Gratulacje dla strażaków, bo spłoneło by wszystko.
Tuż po piątej rano obudziły mnie te straże. Ale to mało istotne. Na "sztum.naszemiasto" już dwa artykuły o tym pożarze napisano. Są nawet zdjęcia (jakby ktoś był zainteresowany).
Szedłem rano do pracy. O 5.30 na Przedzamczu pędziły dwie jednostki Straży Pożarnej od strony Kwidzyna i jechały na Kalwę. Na Placu Wolności mijali mnie chłopacy z OSP Gościszewo.
Mam znajomych w Szropach Nizinach, oddalone o około 1,5 km od miejsca pożaru. Rano obudził ich dym, który do mieszkania wciskał się przez szpary w oknach. Myśleli, że to ich dom się pali. Na zewnątrz nic nie było widać, cała okolica była spowita dymem. Ludzie przerażeni.
pierwsze co to ciekawstwo:
"a co się stało: miał wrogów? zostawili pracujący silnik elektryczny? pijany sąsiad rzucił niedopalonego peta? palety mu nie schodziły i chciał wyciągnąć ubezpieczenie?"
przyjdą fachowcy i ustalą przyczynę o której nie musisz dowiedzieć się bo to nie twoja sprawa sołtysie Gościszewa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.