Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl
Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Powracająca sprawa posłanki Ostrowskiej
Autor Wiadomość
bogus 

Wysłany: 8 Marzec 2010, 17:25   Powracająca sprawa posłanki Ostrowskiej

Ciekawe jakie jest wasze zdanie w tej kwestii?

http://sztum.naszemiasto....mskim,id,t.html

i komentarze

http://sztum.naszemiasto....,fwid,fkid.html

Ryszard Antoniuk 
uczciwość i prawda

Ostrzeżeń:
 3/5/8
Wysłany: 8 Marzec 2010, 20:02   

[ Dodano: 8 Marzec 2010, 20:08 ]
Moim zdaniem mozliwa jest zmowa policjantów by oskarzyc Ostrowską. W tym kraju to jest mozliwe. Teraz jest totalna nagonka na ludzi lewicy i nie zdziwiłbym sie gdyby niektóre środowiska prawicowe stosowały starą stalinowską metodę DAJ MI CZŁOWIEKA A ZNAJDĘ NA NIEGO PARAGRAF. Jesli by tak się okazało to byłby skandal wielki i przykład jak można manipulowac prawem. Ale oczywiscie niczego nie przesądzam. To wyjaśni prokuratura. dlatego tak ważne jest by nie wydawac wyroków do przodu ( również medialnie) bez udowodnienia winy, bo to może zniszczyc człowiekowi niewinnemu życie.
Ostatnio zmieniony przez brat 9 Marzec 2010, 09:38, w całości zmieniany 1 raz  

Dorcia 

Wysłany: 9 Marzec 2010, 09:27   

Ludzie, którzy powinni nas chronić, współpracowali z przestępcą, składali fałszywe zeznania, aby chronić własny tyłek. Jeżeli jest to prawdą, że jeden z takich policjantów pracuje nadal w Malborku (czytałam w komentarzach), to współczuję malborczykom, bo nie wiadomo jak taki się zachowa w danej sytuacji, tzn. czy nie stanie po stronie przestępców. :-|

Ryszard Antoniuk 
uczciwość i prawda

Ostrzeżeń:
 3/5/8
Wysłany: 9 Marzec 2010, 14:50   

Dorcia napisał/a:
Ludzie, którzy powinni nas chronić, współpracowali z przestępcą, składali fałszywe zeznania, aby chronić własny tyłek. Jeżeli jest to prawdą, że jeden z takich policjantów pracuje nadal w Malborku (czytałam w komentarzach), to współczuję malborczykom, bo nie wiadomo jak taki się zachowa w danej sytuacji, tzn. czy nie stanie po stronie przestępców. :-|

Masz racje nie powinno ich byc juz w Policji. Jako Policjant jest niewiarygodny.

Sławej 

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: 10 Marzec 2010, 08:49   

no tak dla ciebie tylko milicjanci byli wiarygodni

Ryszard Antoniuk 
uczciwość i prawda

Ostrzeżeń:
 3/5/8
Wysłany: 10 Marzec 2010, 10:11   

Sławej napisał/a:
no tak dla ciebie tylko milicjanci byli wiarygodni

Nie rozumiem tej uwagi? W szeregach Milicji Obywatelskiej tez była masa ludzi utrzciwych i rzetelnie wykonujacych swoje obowiązki. Na pewno utrzciwy , normalny obywatel nie miał sie czego obawiać z ich strony podobnie jak dzis ze strony funkcjonariuszy Policji. Rozumiem,że bronisz tych sprzedajnych funkcjonariuszy?

Sławej 

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: 10 Marzec 2010, 10:46   

nie chcę się czepiać ale często używa pan sformułowania "utrzciwy" więc wyjaśniam, że właściwa pisownia to "uczciwy" (domyślam się, że to ma pan na myśli)

Ryszard Antoniuk 
uczciwość i prawda

Ostrzeżeń:
 3/5/8
Wysłany: 10 Marzec 2010, 11:53   

Sławej napisał/a:
nie chcę się czepiać ale często używa pan sformułowania "utrzciwy" więc wyjaśniam, że właściwa pisownia to "uczciwy" (domyślam się, że to ma pan na myśli)

Masz racje tak to sie pisze.Musze sprawdzic w postach czy faktycznie takiego babola waliłem :-D . Ale dziękuje za zwrócenie uwagi nie wiem czamu to tak leci. Nieraz człowiek chce przekazac szybko myśl i wtedy nie myśli o ortografii :-P . To jak z tymi policjantami? broni ich kolega czy nie?

Sławej 

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: 10 Marzec 2010, 12:54   

nie mogę być obiektywny, bo w rodzinie miałemi mili i poli :-D

Ryszard Antoniuk 
uczciwość i prawda

Ostrzeżeń:
 3/5/8
Wysłany: 10 Marzec 2010, 14:26   

Sławej napisał/a:
nie mogę być obiektywny, bo w rodzinie miałemi mili i poli :-D

Rozumiem, wiec znasz temat niejako od podszewki. Mam szacunek dla jednych i drugich pod warunkiem,że byli i sa ludzmi a nie maszynkami danego ustroju.

bogus 

Wysłany: 13 Marzec 2010, 15:08   

Tak przy okazji służb mundurowych inny wątek.
Cytuję:
Takiego upokorzenia się nie spodziewała. Młoda kobieta "za karę" musiała biegać wokół radiowozu, przy głośnym rechocie strażników miejskich. Dlaczego? Gdańscy mundurowi zatrzymali ją w parku, bo pies, z którym spacerowała, nie miał kagańca. Zamiast pouczenia, dostała karę, do wykonania na miejscu - czytamy w "Dzienniku Bałtyckim".

http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html

Ryszard Antoniuk 
uczciwość i prawda

Ostrzeżeń:
 3/5/8
Wysłany: 13 Marzec 2010, 16:51   

bogus napisał/a:
Tak przy okazji służb mundurowych inny wątek.
Cytuję:
Takiego upokorzenia się nie spodziewała. Młoda kobieta "za karę" musiała biegać wokół radiowozu, przy głośnym rechocie strażników miejskich. Dlaczego? Gdańscy mundurowi zatrzymali ją w parku, bo pies, z którym spacerowała, nie miał kagańca. Zamiast pouczenia, dostała karę, do wykonania na miejscu - czytamy w "Dzienniku Bałtyckim".

http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html

Tak czytałem to. Wiesz po strażnikach miejskich mozna sie tego spodziewać to ludzie z kompleksami. Nie trzeba daleko szukac, wystarczy przytoczyc Malbork. Są gorsi od Policjantów i strasznie nagorliwi ( ale gdzie odchodzi mordobicie na ulicy to ich juz nie zobaczysz). Mam nadzieje,że wywalą ich z roboty i pójda do łopaty , bo jak nie potrafia sie zachować to tam ich miejsce. Wspólczuje tej kobiecie ale tez dziwie sie ,że zgodziła sie na taki cyrk.

Odpowiedz do tematu