Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego
Czy orientujecie się, ile miesięcznie można uzyskać z wynajmu domu w Sztumie (115m.kw.)
Czy w ogóle znajdzie się chętnych na wynajem? A może lepiej podzielić to i wynajmować dwóm rodzinom?
Ryszard Antoniuk uczciwość i prawda
Czy orientujecie się, ile miesięcznie można uzyskać z wynajmu domu w Sztumie (115m.kw.)
Czy w ogóle znajdzie się chętnych na wynajem? A może lepiej podzielić to i wynajmować dwóm rodzinom?
W Malborku płaca do 700zł plus opłaty. Za mieszkanie 2pokojowe, wiem , bo kumpela tak płaci. A w Sztumie pewnie mniej
ostatnio ukazało sie ogloszenie o wynajęciu kawalerki z ciekawości zadzwonilam i "szczęka mi opadła" 500zł plus czynsz ok 200zł plus opłaty, to niewiem ile za wynajęm domu,
Ryszard Antoniuk uczciwość i prawda
takie sa ceny za wynajem niestety, czy to Sztum czy Malbork jest drogo. Myslę,że za dom nie powinno byc więcej bo kto by to udzwignął finansowo opłacić?
Niektórych nie stać na kupno mieszkania, i np. żaden bank nie chce dać im kredytu. A gdzieś trzeba mieszkać. Znam takich też, którzy wynajmują mieszkanie, gdyż się budują lub będą budować, i dla nich to jest tylko stan chwilowy.
W Warszawie np. wynajem mieszkania 2 pokojowego kosztuje 2000zł + opłaty, jak nie więcej.
Nie spotkałem się z takimi cenami w Trójmieście
Mieszkanie dwupokojowe oscyluje w granicach 1200-1400zł w centrum
Kawalerki są w takiej samej cenie a czasem droższe
Wynajem domu w Sztumie, 115m2 to około 900zł + liczniki. Ważniejsze od pieniędzy, jest to, czy ten kto tam zamieszka, będzie o niego dbał. A te ceny w stylu 2000zł w Gdańsku to jakieś wyimaginowane, albo za jakieś apartamenty. W Sztumie ogólnie mieszkania są droższe niż w Malborku czy Kwidzynie, ale bez przesady. 900 zł za kawalerkę, to bardzo przesadzona kwota.
Mieszkanie dwupokojowe oscyluje w granicach 1200-1400zł w centrum
No to ciekawe...ja właśnie szukam mieszkania dwupokojowego w Gdańsku, jak najbliżej centrum, czyli generalnie wrzeszcz. Łącznie z opłatami to jest 1700 minimalnie, a często i 2000.
Jak ja szukałem dla siebie tj we wrześniu ubiegłego roku to opłacało się bardziej wziąć mieszkanie 2-pokojowe niż kawalerkę gdyż za mieszkanie 2-pokojowe życzyli sobie nie więcej jak 1500zł nie wiem jak szukasz
Chodzi o mieszkanie dla 3-4 studentów.
Szukamy właśnie mieszkania 2-pokojowego. Ale żeby się zmieścić nawet w 1600 z opłatami to trzeba się nieźle nagimnastykować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zabrania się wykorzystywania treści umieszczonych na łamach portalu, forum i galerii bez zgody autora pod rygorem odpowiedzialności cywilnej i karnej.
Wypowiedź na portalu, forum i galerii jest tożsama z akceptacją regulaminu, nie odpowiadamy za treści wypowiedzi użytkowników.