Aby móc w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Forum Sztumu www.sztum.info.pl
Forum niezależnego serwisu internetowego miasta Sztum i Powiatu Sztumskiego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Wynajem domu
Autor Wiadomość
Motylek_Badylek 

Wysłany: 23 Luty 2010, 23:51   Wynajem domu

Czy orientujecie się, ile miesięcznie można uzyskać z wynajmu domu w Sztumie (115m.kw.)
Czy w ogóle znajdzie się chętnych na wynajem? A może lepiej podzielić to i wynajmować dwóm rodzinom?

Ryszard Antoniuk 
uczciwość i prawda

Ostrzeżeń:
 3/5/8
Wysłany: 24 Luty 2010, 06:47   Re: Wynajem domu

Motylek_Badylek napisał/a:
Czy orientujecie się, ile miesięcznie można uzyskać z wynajmu domu w Sztumie (115m.kw.)
Czy w ogóle znajdzie się chętnych na wynajem? A może lepiej podzielić to i wynajmować dwóm rodzinom?

W Malborku płaca do 700zł plus opłaty. Za mieszkanie 2pokojowe, wiem , bo kumpela tak płaci. A w Sztumie pewnie mniej

kasia 

Wysłany: 24 Luty 2010, 07:25   

Z tego co ja wiem to jak wynajmują w Sztumie domy to raczej dla dwóch rodzin

agnes79 

Wysłany: 24 Luty 2010, 17:01   

ostatnio ukazało sie ogloszenie o wynajęciu kawalerki z ciekawości zadzwonilam i "szczęka mi opadła" 500zł plus czynsz ok 200zł plus opłaty, to niewiem ile za wynajęm domu, :-?

Ryszard Antoniuk 
uczciwość i prawda

Ostrzeżeń:
 3/5/8
Wysłany: 24 Luty 2010, 21:05   

takie sa ceny za wynajem niestety, czy to Sztum czy Malbork jest drogo. Myslę,że za dom nie powinno byc więcej bo kto by to udzwignął finansowo opłacić?

brat 
Administrator
sztum.info.pl

Wysłany: 25 Luty 2010, 00:42   

Niektórych nie stać na kupno mieszkania, i np. żaden bank nie chce dać im kredytu. A gdzieś trzeba mieszkać. Znam takich też, którzy wynajmują mieszkanie, gdyż się budują lub będą budować, i dla nich to jest tylko stan chwilowy.

W Warszawie np. wynajem mieszkania 2 pokojowego kosztuje 2000zł + opłaty, jak nie więcej.

bratek_polskimój status
Pit 

Wysłany: 3 Czerwiec 2010, 18:28   

Nie tylko w Warszawie, studenci w Gdańsku też nie mają łatwo-wynajem mieszkania 2 pokojowego to też spokojnie 2000zł.

AdamStm 

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: 4 Czerwiec 2010, 15:02   

Nie spotkałem się z takimi cenami w Trójmieście :)
Mieszkanie dwupokojowe oscyluje w granicach 1200-1400zł w centrum :)
Kawalerki są w takiej samej cenie a czasem droższe :)

gufru 

Wysłany: 4 Czerwiec 2010, 23:17   

Wynajem domu w Sztumie, 115m2 to około 900zł + liczniki. Ważniejsze od pieniędzy, jest to, czy ten kto tam zamieszka, będzie o niego dbał. A te ceny w stylu 2000zł w Gdańsku to jakieś wyimaginowane, albo za jakieś apartamenty. W Sztumie ogólnie mieszkania są droższe niż w Malborku czy Kwidzynie, ale bez przesady. 900 zł za kawalerkę, to bardzo przesadzona kwota.

Pit 

Wysłany: 5 Lipiec 2010, 17:52   

Cytat:
Mieszkanie dwupokojowe oscyluje w granicach 1200-1400zł w centrum

No to ciekawe...ja właśnie szukam mieszkania dwupokojowego w Gdańsku, jak najbliżej centrum, czyli generalnie wrzeszcz. Łącznie z opłatami to jest 1700 minimalnie, a często i 2000.

;-)
ps. I apartamentów wcale nie szukam...

AdamStm 

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: 5 Lipiec 2010, 18:52   

Jak ja szukałem dla siebie tj we wrześniu ubiegłego roku to opłacało się bardziej wziąć mieszkanie 2-pokojowe niż kawalerkę gdyż za mieszkanie 2-pokojowe życzyli sobie nie więcej jak 1500zł ;) nie wiem jak szukasz :)

Sławej 

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: 6 Lipiec 2010, 09:15   

to chyba lepiej coś w 3 - mieście kupić na kredyt (1500 to gdzieś ok. 180.000 na 30 lat) :-D :-D :-D

Pit 

Wysłany: 6 Lipiec 2010, 17:48   

Chodzi o mieszkanie dla 3-4 studentów. :-)
Szukamy właśnie mieszkania 2-pokojowego. Ale żeby się zmieścić nawet w 1600 z opłatami to trzeba się nieźle nagimnastykować.

piana1 

Wysłany: 7 Lipiec 2010, 00:10   

tak jak mówisz Sławej 180 tys na 30 lat za 30m2 na Szadółkach przy wysypisku :-D

Sławej 

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: 7 Lipiec 2010, 07:48   

:-/

Odpowiedz do tematu